PEC ondanks succesjaar bescheiden met doelstelling

Reacties

Bekerwinnaar PEC Zwolle gaat in het nieuwe seizoen niet hoog van de toren blazen. De doelen blijven low profile. Trainer Ron Jans praat het liefst over de ontwikkeling van spelers.

PEC ondanks succesjaar bescheiden met doelstelling

PEC Zwolle is niet van plan de doelstelling ineens flink op te schroeven na de opmars van de laatste jaren. De club wist zich twee seizoenen op rij soepel en met goed voetbal te handhaven in de Eredivisie en zorgde afgelopen voorjaar voor een daverende stunt door de KNVB-beker te winnen via een 5-1 zege op landskampioen Ajax.

Het succes leidt niet tot wilde plannen. 'Hier in Overijssel blijven we sowieso graag nuchter', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International, 'maar we kúnnen ook niet anders. We hebben een goede groep, maar de kans bestaat dat er nog belangrijke spelers vertrekken. Vooralsnog hanteren wij als doelstelling dat we ons rechtstreeks willen handhaven in de Eredivisie.'

Hoofdcoach Ron Jans sprak afgelopen week tijdens het trainingskamp in het Gelderse Doorwerth met zijn spelers over hun verwachtingen voor dit seizoen. Samen met de selectie formuleerde hij de zogeheten prestatiedoelen voor de nieuwe competitie: in de Eredivisie blijven zonder nacompetitie, meer punten halen dan vorig seizoen (veertig) en meer thuisduels winnen dan in die jaargang (vijf) .

'We zijn hartstikke ambitieus, hoor', legt Jans uit. 'Natuurlijk waren er jongens die over de play-offs om Europees voetbal begonnen, maar deze doelen moet je zien als de basis. Nog belangrijker voor mij als trainer zijn de ontwikkelingsdoelen die we óók hebben besproken: wij willen nóg beter worden in ons positiespel en ook dit seizoen moeten individuele spelers naar een hoger niveau doorgroeien.’  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.