PEC na krankzinnig slot voor derde keer op rij onderuit

Michiel Kramer heeft ADO Den Haag in de extra tijd langs PEC Zwolle geschoten. PEC, dat vlak daarvoor nog op gelijke hoogte was gekomen, verliest daardoor voor de derde keer op rij: 3-2.

PEC was hard bezig zich te ontpoppen tot de sensatie in de Eredivisie, maar de afgelopen weken kwam de klad erin bij de ploeg van trainer Ron Jans. Bij SC Heerenveen werd een pijnlijke 4-0 nederlaag geleden en vervolgens werd ook de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles verloren (0-1).

Ook in Den Haag kon Zwolle, dat Sheraldo Becker al snel geblesseerd zag uitvallen, lange tijd niet overtuigen. Doelman Warner Hahn hield zijn elftal nog lang op de been, maar vlak voor rust was hij kansloos toen een schot van Roland Alberg van richting werd veranderd door Wout Brama: 1-0.

ADO ging na de hervatting op jacht naar meer en dat werd in de 59ste minuut beloond. Wilson Eduardo kwam van links naar binnen, haalde van buiten het strafschopgebied met rechts uit en verdubbelde zo met zijn eerste ADO-doelpunt de marge voor de thuisploeg.

Krankzinnig
Ben Rienstra gaf de bezoekers uit Zwolle achttien minuten voor tijd weer de hoop op een goed resultaat door de aansluitingstreffer te maken en dat bleek de aanzet tot een krankzinnig slot. Invaller Mustafa Saymak leek PEC in de 91ste minuut namelijk toch nog een punt te bezorgen, maar ADO toonde karakter en na een misser van Maikel van der Werff schoot Michiel Kramer met links het winnende doelpunt binnen: 3-2. Een week eerder was Kramer in de slotfase ook al beslissend tegen NAC Breda (eveneens 3-2 winst).

De Zwollenaren dreigen daardoor het zicht op een topklassering te verliezen. Het elftal van Jans staat nog steeds vijfde, maar Feyenoord (nummer drie) en AZ (nummer vier) kunnen een marge van vijf punten pakken op PEC als ze dit weekeinde winnen.

ADO doet betere zaken op de ranglijst. De formatie van coach Henk Fraser klimt naar de dertiende positie. De marge naar Heracles Almelo, dat zestiende staat, loopt bovendien op tot zeven punten, waardoor directe handhaving steeds dichterbij komt. Bovendien bleef ADO voor het achtste thuisduel op rij ongeslagen, de langste thuisreeks zonder verlies sinds oktober 1979.