PEC moet geduld opbrengen voor Veldwijk

Reacties

PEC Zwolle weet nog steeds niet of het ook na de zomer nog kan beschikken over Lars Veldwijk. De spits is gehuurd van Nottingham Forest,  waar hij vorig seizoen een frustrerende periode met een minimum aan speelminuten beleefde.

PEC moet geduld opbrengen voor Veldwijk

In Zwolle bloeide  Veldwijk op en is hij nu clubtopscorer met veertien goals. De aanvaller uit Uithoorn staat open voor een langer verblijf in Overijssel. In de hoop dat scenario dichterbij te brengen, kondigde technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC aan  deze week op bezoek te gaan in Nottingham. Hij ging niet.

'Vanuit Forest werd aangegeven dat die club even niet kan praten over zulke technische zaken', zegt Nijkamp. 'Dus had het voor mij ook weinig zin een ticket te kopen.' Nottingham Forest stelde nog geen definitieve opvolger aan voor de op 13 maart ontslagen manager Dougie Freedman.

'Daar is het wachten op', weet Nijkamp. 'Hopelijk is er volgende week duidelijkheid en kunnen we alsnog die kant op.' Veldwijk hoort bij de spelers van wie PEC morgen rondom het thuisduel met PSV afscheid neemt, maar dat wil dus niet zeggen dat hij na de zomer niet terugkeert.

Nijkamp houdt hoop op een definitieve overgang. Onlangs liet hij in VI wel weten niet te lang te kunnen wachten op de spits. Hij herhaalt die woorden, maar hanteert nu wel een wat ruimere termijn. 'Als we voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen geen duidelijkheid hebben, gaan we zeker doorschakelen op een andere spits.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.