PEC met 'hele karavaan' en vijftien fietsen naar De Kuip

Reacties

PEC Zwolle reist op Eerste Paasdag met bijna twee keer zoveel supporters af naar De Kuip als Ajax. Waar de aanstaande landskampioen een kwart van de twaalfduizend beschikbare kaarten voor de bekerfinale niet heeft verkocht, trekken de Zwollenaren met liefst driehonderd bussen naar Rotterdam.

PEC met 'hele karavaan' en vijftien fietsen naar De Kuip

'PEC Zwolle gaat met een hele karavaan naar De Kuip', zegt algemeen directeur Edward van Wonderen dan ook drie dagen voor de KNVB-bekerfinale in gesprek met Voetbal International. 'De gele sector (De Gerard Meijer Tribune, red.) is zondag volledig bezet door ons.'

De ploeg van trainer Ron Jans weet zich in de eindstrijd gesteund door ruim vijftienduizend fans. Bovendien zijn er ook nog tweeënhalfduizend sponsors die hun club achternareizen. Daardoor gaan er niet alleen vijfduizend supporters meer naar Rotterdam dan er in het eigen IJsseldelta Stadion kunnen, de aanhang overstijgt die van Ajax met meer dan achtduizend man.

Fiets
Waar de meesten van hen de trip van 173 kilometer per bus afleggen, maakt een kleine groep gebruik van het eigen vervoer. 'Mensen die met de auto komen, moeten de laatste kilometers per tram reizen', weet Van Wonderen. 'Bovendien heeft een groepje van vijftien fans toestemming gekregen voor het goede doel (PEC Zwolle United, red.) op de fiets te komen.'

De gemoedelijke aanloop naar de bekerfinale staat in schril contrast met die bij Ajax, dat vijfduizend kaarten niet kon afnemen door problemen met busmaatschappijen. Die wilden niet nogmaals Amsterdamse fans vervoeren wegens ongeregeldheden rond de na verlenging verloren eindstrijd van 2011 tegen FC Twente (2-3).

Door de verplichte combiregeling en het vereiste bezit van een clubcard liep het in de hoofdstad allerminst storm bij de kaartverkoop. Van de ruim twaalfduizend beschikbare kaarten waren er donderdag precies 9.126 verkocht. De Ajax-fans zijn daardoor ver in de minderheid in De Kuip. Met een bijna twee keer zo grote aanhang zal PEC er vast en zeker alles aan doen de trip tot een groot feest te maken: de eerste KNVB-beker in de clubgeschiedenis zou dat compleet maken. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.