PEC lijdt verlies in succesjaar: 'Te veel geïnvesteerd'

Reacties

PEC Zwolle heeft ondanks het winnen van de KNVB-beker over het seizoen 2013/14 een verlies geleden van drie ton, waardoor het eigen vermogen van de Zwollenaren 1,3 miljoen euro negatief is. Dat schrijft PEC in het jaarverslag.

PEC lijdt verlies in succesjaar: 'Te veel geïnvesteerd'

PEC realiseerde in de voorgaande jaargang een omzetgroei van een miljoen, maar de bedrijfslasten groeiden met 2,4 miljoen. Het bedrijfsresultaat van Zwolle kwam uit op een verlies van 1,6 miljoen, na het verrekenen van transfers bleef een nettoverlies over van circa drie ton.

Gezien het negatieve eigen vermogen van 1,3 miljoen is het voor PEC noodzakelijk om de komende seizoenen winst te maken. Zwolle verwacht dat in het huidige seizoen te realiseren, mede dankzij het bereiken van Europees voetbal en de transfers van Kamohelo Mokotjo (FC Twente) en Diederik Boer (Ajax).

Verblind
Het bestuur, onder leiding van algemeen directeur Adriaan Visser (foto) schrijft in het jaarverslag. 'We zijn er – wellicht ietwat verblind door sportieve successen – niet voldoende in geslaagd om grip te houden op de financiële ontwikkelingen, ondanks het behalen van de begrote omzet. De kosten van de organisatie zijn onevenredig hard gestegen en de afboekingen van niet-betaalde rekeningen hebben een kritisch niveau bereikt.'

Dat lag mede aan de transferperiode in de winterstop, toen onder meer Athanasios Karagounis en Trent Sainsbury werden aangetrokken. 'Er is (te) veel geïnvesteerd in bijvoorbeeld de uitbouw van de tribune en versterkingen voor de selectie gedurende de kerstperiode', concludeerde het bestuur in het jaarverslag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.