PEC legt PSG-talent tot de zomer van 2020 vast

Reacties

Hervin Ongenda draagt de komende drie seizoenen de kleuren van PEC Zwolle. De Franse jeugdinternational moet de Zwollenaren van nieuwe, aanvallende impulsen voorzien.

PEC legt PSG-talent tot de zomer van 2020 vast

Maandag onderging de 21-jarige buitenspeler een medische keuring. De Zwollenaren hoopten dezelfde dag nog de komst van Ongenda bekend te kunnen maken, maar moesten wachten op het papierwerk. Dinsdag was er dan eindelijk witte rook.

Ongenda is afkomstig uit de jeugd van Paris Saint-Germain en moet PEC de komende 3,5 jaar wat meer aanvallende impulsen geven. Het elftal van trainer Ron Jans kwam dit seizoen pas zestien keer tot scoren.

De Franse jeugdinternational wordt in eigen land nog altijd gezien als een groot talent. Hij kan zowel op de linker- als de rechtervleugel uit de voeten en debuteerde in 2013 al in de hoofdmacht van PSG. Afgelopen seizoen kwam hij door de zware concurrentie, niet verder dan vijf wedstrijden in het eerste elftal. Daarin was de 1 meter 69 lange vleugelspeler één keer trefzeker.

Ongenda zelf reageert op de clubsite. 'PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan. Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen. Een competitie, waarin ik de volgende stap wil zetten. Daarnaast is de overstap naar Zwolle voor mij een mooi avontuur, waar ik veel zin in heb. Ik wil honderd procent voor de club geven en er dit seizoen samen met de rest van het team voor zorgen dat we in de Eredivisie blijven.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp spreekt van een extra wapen. 'Hervin is iemand die het verschil kan maken. Hij is snel, technisch vaardig, heeft een goede dribbel in huis en een dito voorzet. Hervin krijgt in Zwolle de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en speelminuten te maken. Met Hervin in de gelederen hebben we een extra wapen in huis om ons de komende maanden uit de onderste regionen van de Eredivisie te spelen. Het is mooi dat we deze talentvolle aanvaller voor een lange tijd aan PEC Zwolle hebben kunnen binden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.