PEC kan clubrecord verbreken met overwinning op NEC

Reacties

● PEC Zwolle won vijf van de negen Eredivisie-wedstrijden tegen NEC in eigen huis (G2, V2), maar wist de twee meest recente ontmoetingen in het IJsseldelta Stadion niet te winnen.

PEC kan clubrecord verbreken met overwinning op NEC

● In de laatste vijf competitieduels tussen PEC Zwolle en NEC vielen in totaal 24 doelpunten (gemiddeld 4,8 treffers per wedstrijd).

● PEC Zwolle kan voor het eerst in de clubhistorie vijf Eredivisie-wedstrijden op rij winnen voor eigen publiek (nu vier thuiszeges op rij).

● Mocht de ploeg van Ron Jans er niet in slagen om de nul te houden tegen NEC, dan evenaart Zwolle het negatieve clubrecord van dertien thuisduels op rij zonder clean sheet in de Eredivisie.

● Met Kevin Begois op doel (veertien duels) kreeg PEC Zwolle tot dusver elke 71 minuten een tegendoelpunt, terwijl Mickey van der Hart (zeventien duels) dit seizoen elke 52 minuten werd gepasseerd.

Het duel met NEC is de honderdste wedstrijd voor Ron Jans als trainer van PEC Zwolle.
Het duel met NEC is de honderdste wedstrijd voor Ron Jans als trainer van PEC Zwolle.

● Ron Jans, de PEC-trainer met het hoogste winstpercentage in de Eredivisie (38 procent), gaat zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd coachen voor de Zwollenaren.

● NEC wist de laatste negen uitwedstrijden in de Eredivisie niet te winnen, de langste huidige reeks van alle Eredivisie-ploegen (G4, V5).

● De Nijmegenaren hebben sinds februari 2009 geen midweekse wedstrijd meer verloren in de Eredivisie (W6, G5).

● Alleen Excelsior maakte dit seizoen minder uitdoelpunten (elf) dan de ploeg van Ernest Faber (twaalf).

● Slechts drie spelers scoorden vaker voor NEC in één Eredivisie-seizoen dan Christian Santos in 2015/16 (16): Björn Vleminckx (10/11, 23), Hans Venneker (67/68, 19) en Cas Janssens (72/73, 18).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.