PEC heeft met Brock-Madsen ontbrekende schakel binnen

Reacties

De komst van Nicolai Brock-Madsen (23) naar PEC Zwolle is rond. De Deense spits komt op huurbasis over van Birmingham City tot het einde van dit seizoen, waarna de Eredivisionist gebruik kan maken van een optie tot koop.

PEC heeft met Brock-Madsen ontbrekende schakel binnen

Veelvuldig jeugdinternational Brock-Madsen kwam sinds zijn overgang van Randers FC naar de club uit het Championship maar weinig aan bod. PEC ziet in hem de ideale pion om het dolende, frivole elftal meer body en houvast te geven. De spits kan zowel in een systeem met drie als met twee spitsen uit de voeten.

Bij PEC komt hij uit de koker van senior scout Ben Hendriks, eerder ook de man achter de komst van Tomás Necid naar Zwolle. Hendriks volgt Brock-Madsen al sinds diens tienerjaren. 'Nicolai is een beetje een kruising tussen Necid en Lars Veldwijk. Hij heeft de werklust van Tomás, al werd Lars onterecht vaak als een luie donder bestempeld. Maar Nicolai is meer iemand die blijft gaan. Hij is groot, hij is sterk, hij is balvast en hij kan in de combinatie meedoen. Daarbij heeft hij het voetenwerk van Lars, maar dan zelfs nog ietsje beter. Ik heb goede hoop dat Nicolai de ontbrekende schakel in ons elftal was.'

Bekijk hier het transferoverzicht van PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.