PEC blijft op roze wolk en wint openingsduel Eredivisie

Reacties

PEC Zwolle heeft de seizoensopener in de Eredivisie gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van Ron Jans, die ook al de Johan Cruijff Schaal won, versloeg de Domstedelingen volledig terecht met 2-0.

PEC blijft op roze wolk en wint openingsduel Eredivisie

Debuterend hoofdtrainer Robby Alflen van FC Utrecht moest een flink aantal geblesseerden missen en zag dat PEC Zwolle de veel betere was. De ploeg van trainer Ron Jans raakte Kamohelo Mokotjo kwijt aan FC Twente, maar kwam heel aardig voor de dag en won uiteindelijk verdiend.

Al na iets meer dan een minuut toonde debutant Jody Lukoki zijn belangrijkste wapen. De van Ajax overgenomen vleugelaanvaller werd weggestuurd, gaf op volle snelheid een voorzet, maar Ryan Thomas kopte de bal over. Even later mocht Mustafa Saymak alleen op Robbin Ruiter af, maar de Utrecht-goalie bokste zijn inzet weg.

Nog voor de pauze moesten beide trainers al een verdediger naar de kant halen. Het meest saillant was de blessure van Zwollenaar Trent Sainsbury. Hij moest al een groot deel van vorig seizoen missen, omdat hij in het uitduel met FC Utrecht (!) zijn knieschijf brak nadat hij in Stadion Galgenwaard op een sprinkler viel. Nu moest hij van het veld met een enkelblessure.

Aan de andere kant was het een minuut later al vroegtijdig einde wedstrijd voor Christian Kum. De debutant aan Utrechtse zijde moest eveneens met een kwetsuur naar de kant. Ook in het restant van de eerste helft bleef PEC Zwolle de bovenliggende partij, ondanks speldenprikken van Utrechters Willem Janssen, Mark Diemers en Jens Toornstra maar gescoord werd er niet.

Dat lukte PEC ruim een kwartier voor tijd wél. Lukoki gaf de bal voor, FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin kon de bal met het hoofd slechts toucheren, waarna Jesper Drost met links hard raak schoot: 1-0. In de extra tijd was het Soufian Moro, nota bene met een verleden bij de Utrechters, die met een prachtgoal van eigen helft voor het slotakkoord zorgde: 2-0. Het doel van FC Utrecht was leeg, aangezien Ruiter mee was in de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.