PEC betaalt tol voor gemiste kansen tegen Cambuur

PEC Zwolle heeft verzuimd om drie punten te pakken tegen SC Cambuur. De Zwollenaren gaven een comfortabele voorsprong uit handen: 2-2.

SC Cambuur dacht in het eerste halfuur in Zwolle zijn zaken prima voor elkaar te hebben. De thuisclub gunde Cambuur veel balbezit en dat leverde de Friezen mogelijkheden op. Mikhail Rosheuvel schoot de bal in het zijnet, terwijl Kevin Begois met een knappe redding voorkwam dat Xander Houtkoop de score opende.

PEC toonde zich aanvankelijk een stuk effectiever, want de eerste goede kans voor de thuisploeg leverde in de 31ste minuut direct een treffer op. Debutant Dirk Marcellis - die in 174 Eredivisie-wedstrijden voor PSV, AZ en NAC Breda nooit scoorde – schoot op aangeven van Lars Veldwijk met links de 1-0 binnen, nadat Cambuur een vrije trap niet goed had verwerkt. Twee minuten later schoot Ajax-huurling Sheraldo Becker met links de bal op schitterende wijze in de bovenhoek: 2-0.

Sheraldo Becker maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Hij haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit.

Veldwijk, eveneens debuterend voor PEC, had het leed voor rust nog erger kunnen maken. De 23-jarige spits stuitte echter op Leonard Nienhuis. Direct na de hervatting ontsnapte Cambuur opnieuw, toen Queensy Menig de paal raakte. Ook Wouter Marinus verzuimde de score op de voeren.

Zo gaf Cambuur een vervolg aan twee slechte reeksen. In 2015 won het elftal van Henk de Jong namelijk geen enkele uitwedstrijd (G3, V7). Bovendien wachten de Leeuwarders nu al zes competitieduels op een zege; de laatste keer dat SC Cambuur langer op een Eredivisie-zege moest wachten was in maart 2000 (twaalf wedstrijden zonder winst). Maar de bezoekers toonden veerkracht in het laatste kwart van de wedstrijd.

Slotoffensief
Op aangeven van Sander van de Streek gleed Erik Bakker twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Het was de aanzet tot een slotoffensief van de bezoekers, dat al snel resultaat opleverde. Dit keer was Bakker na een mooie aanval door de as van het veld de aangever en maakte Sjoer Overgoor (foto boven) het af.

Invaller Valmir Berisha kreeg zelfs nog drie mogelijkheden om de spectaculaire comeback compleet te maken, maar een nederlaag bleef PEC bespaard. Zo leverde de eerste eerste speelronde van een Eredivisie-seizoen Cambuur voor de zesde keer in de historie een gelijkspel op (G6, V1).