Pearson alweer weg bij Derby County na ruzie over drones

Reacties

De samenwerking tussen Nigel Pearson en Derby County heeft nog geen half jaar geduurd. De 53-jarige Engelsman vertrekt in goed overleg bij de Championship-club, zoals dat zo mooi heet. In werkelijkheid had Pearson zichzelf weinig geliefd gemaakt bij voorzitter Mel Morris.

Pearson alweer weg bij Derby County na ruzie over drones

Morris had Pearson geschorst na de 2-1 nederlaag in eigen huis tegen Blackburn Rovers van twee weken terug. De maandag erop hadden de voorzitter en de manager een aanvaring op Moor Farm, het trainingscomplex van de club. Morris maakte zich zorgen over de methoden van de man die Leicester City in 2014/15 nog voor degradatie behoedde met een eindsprint.

De verhitte discussie was aanleiding voor Morris om zijn manager op non-actief te stellen, vlak voor de competitiewedstrijd tegen Cardiff City, en een intern onderzoek te doen naar zijn gedrag. Pearson was volgens Engelse media op zijn beurt ontstemd dat de steenrijke zakenman drones gebruikte tijdens de training, zodat hij hem van over de hele wereld in de gaten kon houden. Amper twee weken later mag hij vertrekken.

Daarmee is weer een volgend hoofdstuk toegevoegd aan zijn opmerkelijke loopbaan. Voordat Pearson in de zomer van 2015 plaatsmaakte voor Claudio Ranieri bij Leicester, was hij al in opspraak geraakt door enkele gepeperde uitspraken, James McArthur (Crystal Palace) bij zijn keel te pakken en een uitgelekte sekstape van zijn zoon James, die daarop werd ontslagen door de latere kampioen van Engeland.

Pearson is naar verluidt wel weer een afkoopsom van drie miljoen euro rijker dankzij het kortstondige avontuur bij Derby, dat teleurstellend twintigste staat in het Championship. De eerder dit seizoen bij Hull City vertrokken Steve Bruce en de clubloze Steve McClaren worden in verband gebracht met de vacante positie bij The Rams. McClaren (ex-FC Twente) was tussen 2013 en 2015 al werkzaam bij Derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.