Payet maakt tongen los op social media, #We'veGotPayet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Payet maakt tongen los op social media, #We'veGotPayet

• Dimitri Payet bezorgde gastland Frankrijk in de 89ste minuut van het openingsduel van het EK 2016 de 2-1 zege, maar voor de Twitteraar @YoungStreppel kwam dat zeker niet als een verrassing.

• De sterspeler van West Ham United ging in tranen het veld af, toen hij door bondscoach Didier Deschamps onder luid applaus naar de kant werd gehaald in de absolute slotfase. Zijn Engelse werkgever gooide er een prikkelend tweetje uit met de hashtag #WeveGotPayet.

Karim Benzema was door zijn vermeende betrokkenheid bij een afpersingszaak afwezig in Stade de France, maar was alsnog bankzitter bij de wedstrijd tegen de Roemenen.  

Bonne chance /force💪🏼

Een foto die is geplaatst door Karim Benzema (@karimbenzema) op

• Na de verlossende treffer van Payet liet de spits van Real Madrid merken dat hij ook als thuisblijver begaan is met het lot van Les Bleus.

• Op social media ging het nog flink los over Payet.

Gary Lineker ging tijdens het afgelopen seizoen de weddenschap aan dat wanneer zijn favoriete club Leicester City kampioen van Engeland zou worden, hij de eerste aflevering van het BBC-programma Match of the Day in alleen zijn onderbroek zou presenteren. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Nu doet de presentator een soortgelijke belofte, in de hoop dat hij The Three Lions daarmee tot grote hoogten stuwt.

Dit zie je maar zelden in het voetbal. In Italië gebeurde het. Trainer Massimo Oddo promoveerde donderdag met Pescara naar de Serie A, maar troostte direct na het laatste fluitsignaal zijn huilende collega Serse Cosmi, die promotie naar het hoogste niveau misliep met Trapani. Een prachtig gebaar van deze voormalig Italiaans international!

'Wij kunnen alleen zeggen dat de UEFA niets te maken heeft met de productie van seksspeeltjes' (The Guardian)
• EK-mascotte Super Victor blijkt ook de naam te zijn van een enorme dildo. In november 2014 werd de mascotte al voorgesteld, maar het publiek moest alleen nog een naam verzinnen via een poll.

• Foutje moet kunnen... Adidas heeft zich bij een advertentie met James Rodríguez vergist over zijn land van herkomst. Het is niet Columbia, maar Colombia. Het is al de zoveelste fout tijdens de Copa América, waar al meerdere malen een verkeerd volkslied werd afgespeeld.

'Nederland is een klein land, het is geen schande dat dit gebeurt.'
• In een interview met de NOS heeft Clarence Seedorf gezegd dat het geen schande is dat Nederland er niet bij is op het EK. Sport is volgens de voormalig international 'vallen en opstaan'. Hij noemt zelf het WK 2002 als voorbeeld, waar Oranje er ook niet bij was. Seedorf hoopt dat het mislopen van het EK een incident is.

Bekijk hier al onze video's