Paulo Henrique verkiest Brazilië boven FC Twente

FC Twente heeft interesse in de bij SC Heerenveen vertrokken Paulo Henrique. De aanvaller geeft de voorkeur aan een vervolg van zijn carrière in Brazilië.

Paulo Henrique verkiest Brazilië boven FC Twente

SC Heerenveen ontbond zondag het contract met Paulo Henrique, zodat de aanvaller vrij was om per direct aan de slag te gaan bij een andere club. 'Paulo wilde graag zo snel mogelijk terug naar Brazilië om zijn carrière daar voort te zetten', aldus directeur Yme Kuiper.

Paulo Henrique (21) heeft inderdaad weinig tijd nodig om onderdak te vinden. Desportivo Brasil, dat in 2005 werd opgericht door het sportmanagementbureau Traffic, neemt de aanvaller op in de gelederen. Maar of hij daar ook daadwerkelijk gaat spelen is de vraag.

'Desportivo Brasil kan hem verhuren aan een andere club', zei woordvoerder Gustavo Faria op de website van Paulo Henrique. 'FC Twente is een van geïnteresseerde clubs, maar Paulo geeft de voorkeur aan een Braziliaanse club.'

Paulo Henrique kwam in de zomer van 2007 naar Friesland. De Braziliaan kwam in de Eredivisie 68 wedstrijden in actie namens Heerenveen en was daarin 19 keer trefzeker. De aanvaller stond ook afgelopen seizoen in de belangstelling van FC Twente. De Enschedese club ving bot bij SC Heerenveen dat destijds nog hoge verwachtingen had van het talent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen