Paulo Di Canio wil terug naar Lazio Roma

In juni verlengde Paulo Di Canio zijn verblijf bij Charlton Athletic, maar de Italiaan wil dolgraag aan de slag bij zijn jeugdliefde Lazio Roma.

Slechts twee maanden na zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis wil Di Canio alweer onder die afspraak uit. De reden voor de opvallende verandering van mening, Di Canio kreeg donderdag een concreet aanbod van Lazio Roma.

De speculaties over een vertrek uit The Valley zijn versterkt omdat Di Canio niet zal opdraven in het oefenduel met Chievo. Hij zit namelijk in Italië. Charlton Athletic houdt het op 'verschillende persoonlijke zaken die dringend moesten worden opgelost' als reden voor zijn afwezigheid. In Italië hebben ze een andere verklaring voor zijn verblijf in Rome: Di Canio gaat voor twee jaar tekenen bij Lazio Roma.

De 36-jarige Italiaan laat er ook geen twijfel over bestaan waar zijn hart ligt. 'Ik ben bereid te doen wat trainer Mimmo Caso me vraagt te doen. Ik accepteer elke rol binnen het team. Ik zou zelfs met alle plezier op de bank gaan zitten', aldus de Italiaan, die bereid is zestig procent van zijn salaris in te leveren.

Di Canio verruilde in 1990 Lazio Roma voor Juventus. Na veertien jaar hoopt de veelbesproken Italiaan terug te keren bij zijn jeugdliefde.

Bekijk hier al onze video's