Paulinho vervangt Hernanes, elf wijzigingen bij Uruguay

Bondscoach Luiz Felipe Scolari van Brazilië heeft slechts één wijziging doorgevoerd in zijn basiself voor het duel met Uruguay in de halve finale van de strijd om de Confederations Cup. Bij de tegenstander is de opstelling volledig omgegooid door Óscar Tabárez.

Paulinho vervangt Hernanes, elf wijzigingen bij Uruguay

Afgelopen zaterdag, tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Italië (4-2 winst), ontbrak Paulinho (foto) vanwege een lichte enkelblessure. Vier dagen later is hij echter weer volledig hersteld, waardoor Hernanes zijn basisplaats verliest. De overige tien spelers mochten ook tegen Italië beginnen.

Uruguay was zaterdag met liefst 8-0 te sterk voor Tahiti, maar bondscoach Tabárez speelde toen niet met zijn sterkste opstelling. Sterker nog, geen enkele speler die tijdens die overtuigende zege in de basis stond start ook tegen Brazilië. Luis Suarez was de enige speler die in actie kwam tegen Tahiti; hij viel in de 69ste minuut in en nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening. Brazilië: Julio César; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.

Uruguay: Fernando Muslera; Maxi Pereira, Diego Lugano, Diego Godín, Martín Cáceres; Egidio Arévalo Ríos, Álvaro González, Cristian Rodríguez; Diego Forlán, Edinson Cavani, Luis Suarez.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen