Paul Bosvelt voor twee jaar naar Man City

Paul Bosvelt vertrekt dan toch bij Feyenoord. De 33-jarige middenvelder, die twee weken geleden teleurgesteld zijn aanvoersband inleverde, kwam dinsdagavond tot een akkoord met Manchester City over een tweejarig contract.

Paul Bosvelt voor twee jaar naar Man City

'Ik hoopte dat de club zou meewerken aan deze transfer en dat de club het uiteindelijk heeft gedaan, is voor mij een bevestiging dat Feyenoord mij dit gunde', reageerde Bosvelt op www.feyenoord.nl. 'Natuurlijk had ik liever transfervrij weggegaan. Maar ik realiseer me nu achteraf dat Feyenoord geen charitatieve instelling is ten bate van andere clubs. Er moet ook geld zijn om een vervanger te zoeken.'

Het vertrek van Bosvelt uit de Kuip komt bepaald niet als een verrassing. De middenvelder liet aan het begin van de voorbereiding al zijn onvrede blijken over het beleid van de club. Nadat hij zich door verschillende mensen binnen de club in de steek gelaten voelde, leverde hij gedesillusioneerd zijn aanvoerdersband in. 'Ik was teleurgesteld dat ik nauwelijks weerklank kreeg. Als met niet serieus met mijn verantwoordelijkheidsgevoel omgaat, houdt alles op', liet Bosvelt weten.

Bosvelt vliegt woensdag naar Manchester om op Maine Road zijn tweejarige contract te tekenen. Ook het Schotse Glasgow Rangers was geïnteresseerd, maar dat wilde de ex-aanvoerder slechts transfervrij overnemen. Daar wilde Feyenoord niet aan meewerken. Bij de ploeg van manager Kevin Keegan, dat wél bereid was een transfersom te betalen, moet Bosvelt de opvolger worden van de onlangs overleden Marc-Vivien Foé.

Voor Feyenoord betekent het vertrek van Paul Bosvelt al de zoveelste gevoelige aderlating. Al eerder deze voorbereiding zag de Rotterdamse club z'n steunpilaren Brett Emerton (Blackburn Rovers), Bonaventure Kalou (AJ Auxerre) en Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe) vertrekken. Bosvelt kwam zes seizoenen uit voor Feyenoord. Voor hij naar de Kuip kwam, speelde hij voor FC Twente en Go Ahead Eagles. 'Ik heb zes fantastische jaren bij Feyenoord gehad. Ik kijk er met veel plezier op terug', aldus de international.

Bosvelt liet nog wel specifiek weten dat onenigheid met trainer Bert van Marwijk niet ten grondslag lag aan zijn vertrek. 'Er is de laatste weken gesuggereerd dat er nog steeds iets zou zijn tussen mij en de trainer. Dat is absolute onzin. Ik heb de aanvoerdersband ingeleverd, omdat ik in april al dacht: hier wil ik vanaf. Ik heb met de trainer toen een goed gesprek gehad en daarmee was voor ons de kous af', aldus de speler op de website van zijn club. Paul Bosvelt vertrekt dan toch bij FeyenoordDiscusieer op het VI.nl Forum

Bekijk hier al onze video's