Pastore zet Siciliaanse derby naar zijn hand

Waar Antonio Di Natale met vier treffers Lecce op de pijnbank legde, daar vervulde Javier Pastore een hoofdrol in de Siciliaanse derby.

Sampdoria-Chievo 0-0Voor zowel Sampdoria als Chievo was het een resultaat waar het weinig mee opschoot. Beide ploegen blijven door het doelpuntloze gelijkspel veroordeeld tot de middenmoot in de Serie A. Een overwinning was ook niet verdiend gezien de slaapverwekkende vertoning die het publiek werd voorgeschoteld.

Palermo-Catania 3-1Aanvankelijk stond achter zijn naam een groot vraagteken. Een knieblessure maakte zijn optreden in de Siciliaanse derby uiterst onzeker. Maar dat Javier Pastore zijn opwachting maakte tegen Catania, zal Palermo nog lang heugen. De aanvaller zette met drie treffers de derby naar zijn hand.

Udinese-Lecce 4-0Lecce had al een van de minste defensies in de Serie A en dat werd door Udinese bevestigd. In Stadio Fruili was het eenrichtingsverkeer, waarbij Antonio Di Natale vier keer het eindstation was voor Udinese. De aanvaller kreeg een publiekswissel en zag vanaf de kant hoe David Di Michele de kans op de eretreffer zag verprutsen. Keeper Samir Handanovic stopte de strafschop.

Bari-Parma 0-1Voor Bari was het een dramatische middag. De hekkensluiter verloor niet alleen van concurrent Parma, maar miste een strafschop en zag twee spelers met een rode kaart voortijdig de kleedkamer opzoeken. Alessandro Parisi miste vanaf elf meter de kans de openingstreffer van Antonio Candreva ongedaan te maken. Andrea Masiello en Massimo Donati kregen na rust rood voor respectievelijk een charge en aanhoudend commentaar op de leiding.

Bologna-Brescia 1-0Marco Di Vaio besliste het duel met Brescia in het voordeel van Bologna. De aanvaller maakte in de 58ste minuut tegen de verhouding in de enige treffer in de wedstrijd in de onderste regionen van de Serie A. Voor Brescia was de nederlaag zuur, omdat het de betere kansen had. Foto: VI Images