Pastoor teleurgesteld, Lokhoff geeft Nwofor prikkel

Trainer Alex Pastoor zag zijn NEC een vrijwel zekere overwinning uit handen geven bij VVV-Venlo (2-2). De trainer van de Nijmegenaren was na afloop dan ook flink teleurgesteld.

Pastoor teleurgesteld, Lokhoff geeft Nwofor prikkel

'De teleurstelling is niet alleen bij mij groot, maar ook bij de spelers. We hadden het goud in handen, maar we hebben het laten glippen', liet Pastoor na de wedstrijd weten. Omdat Michel Breuer en Melvin Platje al hadden gescoord en VVV-Venlo weinig in te brengen had, kon NEC niet vermoeden dat het uiteindelijk met één punt huiswaarts keerde.

'VVV is niet gevaarlijk geweest, tot aan de laatste twintig minuten. Voor die tijd hadden we het al moeten beslissen. We waren veel sterker en hadden niets te duchten van onze tegenstander. Maar toen de eerste de beste kans van VVV erin ging, stopten we met voetballen. Juist dat voetballen gaf ons het overwicht.'

Waar NEC treurde, was VVV-Venlo tevreden met het punt. 'Als je met 2-0 achter komt in de tweede helft, ben je achteraf heel blij met deze uitslag', gaf Lokhoff na afloop toe. 'De ploeg heeft veerkracht getoond. We hadden zelfs nog kunnen winnen, al was dat niet verdiend geweest.' Voor VVV-Venlo was Uche Nwofor de gevierde man. De spits werd gepasseerd en moest zich als invaller bewijzen.

Met twee doelpunten trok de Nigeriaan de stand gelijk. 'Het ontbrak bij Nwofor aan scherpte in de afgelopen duels. Hij had een prikkel nodig. Maar hij viel fantastisch in. Vaak zijn jonge spelers het er niet mee eens als ze worden gepasseerd. Maar als je zo antwoordt, dan heb ik er niet zoveel problemen mee.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's