Pastoor: 'Op een hoge plaats is het overzicht veel beter'

Excelsior-coach Alex Pastoor volgde het thuisduel met Ajax (2-2) afgelopen zondag vanaf de tribune omdat hij de week ervoor op bezoek bij ADO Den Haag uit de dug-out was gestuurd. 'Het is iets om vaker te doen.'

Pastoor: 'Op een hoge plaats is het overzicht veel beter'

In Voetbal International 43 geeft Pastoor aan dat de ongebruikelijke positie zo slecht nog niet beviel. 'Natuurlijk was het nadeel dat ik deze wedstrijd geen directe bemoeienis met het elftal kon hebben. Maar het is iets om vaker te doen', zegt de oefenmeester van de huidige nummer dertien.

'Op een hoge plaats is het overzicht veel beter dan vanuit de dug-out waar de ogen tot kniehoogte van de spelers reiken. Zoals bijvoorbeeld het zien van de afstanden tussen de linies. En ik merkte dat ik net iets afstandelijker naar mijn team keek.'

Pastoor nam eerder al de proef op de som en zag in april van dit jaar een oefenduel van Excelsior met RBC Roosendaal vanaf de tribune. Een vervolg van dat experiment is nog niet aan de orde.

'Dat was vrijwillig én gemakkelijker doordat er niet zoveel aandacht voor zo'n wedstrijd is. In Engeland zie je geregeld dat de manager hoog in het stadion zit. Maar voorlopig wil ik even voorzichtig zijn. Als je als trainer vanaf de ring volgt zal dat voor iedereen wennen zijn en moet het in goed overleg gaan', aldus Pastoor.

Woensdagavond werkt Excelsior het uitduel met FC Utrecht af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen