Pastoor niet akkoord met schorsing na 'dreigende taal'

Reacties

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Alex Pastoor een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk gedaan. De Sparta Rotterdam-trainer zou zich schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk gedrag richting vierde official Rob Dieperink.

Pastoor niet akkoord met schorsing na 'dreigende taal'

Pastoor werd bij zijn terugkeer in Alkmaar in de extra tijd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. In de slotfase van het duel met AZ, waar Pastoor in 2014 werkzaam was als assistent-trainer en hoofdtrainer, moest hij de dug-out verlaten. Invaller Mathias Pogba liet de Sparta-trainer nog wel juichen met de gelijkmaker (1-1). Naast een punt hield Pastoor ook een schikkingsvoorstel over aan het duel van zaterdagavond.

De vijftigjarige trainer heeft zich volgens de aanklager schuldig gemaakt aan 'onbehoorlijk gedrag, namelijk het uiten van dreigende of intimiderende taal in de richting van de vierde official', zo meldt de KNVB op de officiële website. De aanklager stuurde Pastoor daarom een schikkingsvoorstel voor een schorsing van drie duels, waarvan een voorwaardelijk.

Pastoor is niet akkoord gegaan met het voorstel, waardoor de tuchtcommissie betaald voetbal zich maandagavond over de zaak buigt. Mocht de straf blijven staan, dan mist Pastoor de duels met FC Volendam in het KNVB-bekertoernooi en Willem II in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.