Pastoor: 'Godswonder dat die bal er niet ingaat'

Het resultaat van het uitduel met Excelsior (3-2) stemde Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor ontevreden, zeker omdat zijn ploeg in twintig minuten de eigen glazen ingooide.

'Naar mijn smaak hebben we deze wedstrijd tussen de tiende en vijfendertigste minuut verloren', analyseerde Pastoor bij de NOS de 3-2 nederlaag bij Excelsior. 'We zijn zoveel beter en moeten de 0-1 voorsprong verder uitbouwen. Maar aan het einde van die periode staan we met 2-1 achter.'

Pastoor weigerde het verlies toe te schrijven aan individuele fouten. 'Het gaat erom dat wordt herkend wat er in de wedstrijd gevraagd wordt. In een groot gedeelte van de wedstrijd hebben we dat wel gedaan, maar niet in die fase. We hadden het op slot moeten gooien, maar hebben verdedigend niet de juiste keuzes gemaakt.'

Toch was er ondanks de mindere fase in de ogen van Pastoor allerminst een man overboord op Woudestein. 'Als je twintig procent van de kansen na rust maakt, is er niets aan de hand. Maar als je met een achterstand tegen een muur moet aan beuken, dan moet je geduld opbrengen. Dat is soms moeilijk voor jonge, aanstormende spelers. Die willen zo snel mogelijk naar de goal. Alleen is de vraag of dat de juiste oplossing is. In de laatste twintig minuten was dat wel steengoed verzorgd bij ons. Dan mag het een godswonder heten dat die bal er niet ingaat.'

Uiteindelijk stond Pastoor daarom met een ontevreden gevoel zijn verhaal te doen. Zijn Excelsior-collega Mitchell van der Gaag had logischerwijs een geheel andere gemoedstoestand nadat na zeven nederlagen op rij weer een zege werd geboekt. 'Ik ben een tevreden coach. Ik heb een ploeg gezien die ervoor ging en voor het eerst een achterstand heeft omgebogen.'