Pastoor eist baan terug: 'Ik begrijp dit niet'

Reacties

Alex Pastoor gaat in beroep tegen zijn ontslag bij AZ. Hij eist met behulp van een jurist zijn baan als assistent-trainer terug van de Alkmaarse club.

Pastoor eist baan terug: 'Ik begrijp dit niet'

AZ wilde Pastoor promoveren naar de post van hoofdtrainer en bood hem daartoe een contract voor negen maanden. De Noord-Hollander weigerde die aanbieding, in de veronderstelling zijn baan als assistent-coach te kunnen behouden. Dat bleek niet het geval.

'Mij is gevraagd om na een periode ad-interim hoofdtrainer te blijven', aldus Pastoor tegen de NOS. 'Daar heb ik ja op gezegd. Graag zelfs, maar bij het onderhandelen over het contract is het spaak gelopen. Het ging me niet om geld. Daar was geen sprake van. AZ bood een contract voor negen maanden, maar ik had een contract voor twee jaar als assistent. Daar was ik blij mee. Ik wilde graag een contract dat net zo lang doorliep en dat wilden zij niet. Daar vond ik weinig vertrouwen uit spreken.'

Pastoor opperde vervolgens aan te blijven als assistent-trainer. 'Dat wilde AZ niet. Waarom ze dat niet wilden, is in het midden gebleven. Vanochtend om kwart voor negen werd mij medegedeeld dat zij het beter vonden dat onze wegen zouden scheiden.' Bij die beslissing van de club legt Pastoor zich niet neer. Hij heeft een jurist in de arm genomen. 'Die heeft AZ een brief gestuurd. Het antwoord wacht ik af. Ik wil gewoon weer aan het werk bij AZ. Ik begrijp dit niet.'

Pastoor kwam in beeld voor promotie nadat Marco van Basten vanwege gezondheidsproblemen had besloten afstand te doen van het hoofdtrainerschap. Het was de bedoeling dat Van Basten als assistent van Pastoor zou gaan fungeren. Bij AZ is John van den Brom nu de belangrijkste kandidaat voor het hoofdtrainerschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.