Pastoor: 'Deze zege hopelijk een medicijn voor Van Basten'

Interim-trainer Alex Pastoor zag als plaatsvervanger van de met gezondheidsklachten kampende Marco van Basten dat 'een goed samenwerkend AZ' met een 1-3 zege vertrok bij FC Dordrecht. 'Samenwerking is het cement tussen alle voetbalstenen.'

Pastoor kon zaterdagavond vrij rustig achterover leunen aan de Krommedijk. Binnen 22 minuten stond AZ op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Guus Hupperts en Muamer Tankovic. 'Voor de rust waren we dodelijk effectief in de omschakeling', constateerde een tevreden interim-coach op de clubsite.

'We waren vooral tevreden over de samenwerking tussen de jongens. Na rust moest Dordrecht komen. De beste manier om hun opportunisme af te straffen is dan weer effectief te zijn in de omschakeling. Dat had beter gekund', plaatste hij een kleine kanttekening bij de 1-3 zege, de eindstand die na een tegentreffer van Mart Lieder door Steven Berghuis op het scorebord werd gezet.

Medicijn
'Het spel van Berghuis is mooi om te zien', had Pastoor nog mooie woorden over voor de aanvaller. 'Hij leest het spel, zet mensen vrij voor de keeper en wist ook zelf nog te scoren. Zijn ontwikkeling verloopt zoals gewenst en daar plukken AZ en hijzelf de vruchten van.'

Al met al concludeerde Pastoor, normaliter assistent maar tijdens FC Dordrecht -AZ hoofdtrainer wegens de afwezigheid van Marco van Basten, dat het 'een goede avond voor AZ' was geweest. 'Hopelijk is deze zege een goed medicijn voor Marco van Basten', doelde hij op de gezondheidsklachten van zijn collega.