Pastoor: 'Denk dat het voldoende zegt dat ik niks zeg'

In de ogen van Alex Pastoor speelden de arbitrale beslissingen tegen zijn ploeg een rol in het verloop van de Gelderse derby. Maar de NEC-trainer nam in zijn omzichtige kritiek de naam van scheidsrechter Ruud Bossen niet in de mond.

Pastoor: 'Denk dat het voldoende zegt dat ik niks zeg'

Met de omstreden tweede gele kaart voor NEC-middenvelder Victor Pálsson kort voor rust kwam er een einde aan het spektakel, zoals Pastoor dat had gezien in de eerste helft in de Gelredome.

'Het was een schitterende wedstrijd voor zowel supporters van Vitesse en NEC, als voor de onafhankelijke toeschouwers. Het deed Engels aan, het spel golfde heen en weer. Bij elke aanval had ik het gevoel dat wij én zij konden scoren', aldus Pastoor na de 4-1 nederlaag.

Maar in de tweede helft was het evenwicht weg na de rode kaart voor Pálsson, die in de slotfase gezelschap kreeg van zijn ploeggenoten Rémy Amieux en Ryan Koolwijk. Maar hoe discutabel de uitsluitingen van scheidsrechter Ruud Bossen ook waren, Pastoor weigerde expliciet een waardeoordeel te geven. De arbiter zelf deed dat wel. 'Ik heb geen enkele twijfel over al die kaarten', zei Bossen na het bekijken van de beelden.

'Ik heb me net voorgenomen niets te zeggen over deze arbitrage', vervolgde Pastoor tegen Eredivisie Live. 'Als ik nu in mijn natuurlijke gedrag blijf, dan ga ik over tot niet alleen het beoordelen van de situaties maar ook mijn gedachten en gevoelens prijsgeven. Het lijkt me niet verstandig dat te doen. Ik richt commentaar op mijn eigen ploeg en niet op de arbitrage. Ik denk dat het voldoende zegt dat ik niets zeg.'

Tussen de regels door was er wel een kritisch geluid te horen. 'Je kan er niet om heen dat deze beslissingen invloed hebben op de wedstrijd. Maar als ik nu leegloop, dan is dat niet goed', aldus Pastoor, die niet uitsluit dat de straf voor de directe rode kaart voor Koolwijk meevalt. 'Ik weet nog niet of de tuchtcommissie meegaat in de lijn van deze arbitrage.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's