Pastoor blijft kritisch ondanks 0-4: 'Hoger niveau halen'

Alex Pastoor hoopt dat NEC de komende weken de ingezette weg omhoog kan vervolgen. Hoewel de trainer blij was met de ruime 0-4 overwinning tegen PEC Zwolle van zaterdagavond, dient volgens hem het niveau bij de Nijmegenaren nog wel opgekrikt te worden.

Volgens de oefenmeester moet er nog worden gesleuteld aan zijn team. 'We moeten een hoger en constanter niveau halen, al waren er momenten dat het voetbal er goed uit zag. Die momenten koester ik, dat is het niveau dat we in ons hebben', aldus Pastoor na afloop van het duel.

NEC werd in het zadel geholpen door PEC Zwolle, dat in de eerste helft twee strafschoppen veroorzaakte en doelman Leon ter Wielen met rood van het veld zag vertrekken. In de tweede helft volgde ook Joey Van den Berg richting de kleedkamer met twee gele kaarten. 'De 0-2 was een bevrijdende treffer, gelukkig bleef Koolwijk koel. Maar ik vond dat we verdedigend te gemakzuchtig bleven. De kwaliteit was te laag.'

Vooral over de eerste 45 minuten was Pastoor niet te spreken. 'In de eerste helft speelden we veel te gehaast en was het slordig. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. We hadden er binnen vijf minuten zo drie bij kunnen maken.' Foto: VI Images