PAS Giannina tekent voor gelijkspel tegen AZ

Reacties

AZ-trainer John van den Brom sprak woensdag de verwachting uit dat PAS Giannina niet voor de 'schoonheidsprijs' naar Alkmaar komt in de derde voorronde van de Europa League.

PAS Giannina tekent voor gelijkspel tegen AZ

De oefenmeester van de nummer vier van de Eredivisie kreeg al voor de aftrap zijn gelijk. Ioannis Petrakis, de trainer van Giannina, zei tijdens zijn persconferentie namelijk dat '0-0 of 1-1 een positief resultaat zou zijn'.

'Het wordt moeilijk voor ons', zei Petrakis volgens de website van AZ. 'Toch geloven we in onszelf, spelen we met onze eigen identiteit en proberen we waar het kan aan te vallen. AZ laat de bal snel rond gaan en bouwt van achteruit op. Dat hebben we goed kunnen zien in de voorbereiding, maar ook aan de resultaten van vorig seizoen.'

In de Albanees Andi Lila heeft PAS Giannina, dat vorig seizoen als zesde eindigde in de Griekse competitie, een heuse EK-ganger in de gelederen. 'We zijn er klaar voor en gaan met passie het veld op. We hebben niet echt één grote ster in de ploeg, maar we zijn net een familie en dat is onze kracht. Daarnaast komen er aardig wat fans met ons mee. Zij zijn onze grote steun', aldus de verdediger annex middenvelder.

Het wordt voor AZ de tiende ontmoeting met een Griekse club in Europees verband. De Alkmaarders zegevierden tot nu toe vier keer, speelden driemaal gelijk en gingen twee keer onderuit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.