Partizan-speler in tranen van het veld na apengeluiden

De derby tussen RAD Belgrado en Partizan Belgrado (0-1) van zondag heeft een nare rand gekregen. Everton Luiz, middenvelder van de uitploeg, werd racistisch bejegend en ging in tranen het veld af.

Partizan-speler in tranen van het veld na apengeluiden

De aanhangers van RAD hingen vlak voor het einde van de wedstrijd een spandoek op met daarop discriminerende teksten. Tevens maakten ze apengeluiden richting de Braziliaanse middenvelder Everton Luiz (foto, archief). De scheidsrechter legde het spel stil en de stewards riepen het publiek op om te stoppen. Dat had echter weinig effect.

De thuissupporters gingen door met beledigen tot het punt dat Luiz reageerde. Het slachtoffer toonde na afloop zijn middelvinger richting het publiek. Dat zorgde weer voor een reactie van de spelers van RAD. Terwijl zij op Luiz af kwamen rennen, gaf de scheidsrechter hem een gele kaart. Het opstootje kon de kop in worden gedrukt, maar de politie moest wel in actie komen om het publiek in bedwang te houden.

'Ik ben negentig minuten racistisch toegeroepen, maar het ergste vond ik dat de spelers van de tegenstander het ondersteunden', zei Luiz na afloop. 'Ik wil dit zo snel mogelijk vergeten. Ik houd van Servië en de mensen hier, daarom huilde ik. Maar laten we alsjeblieft 'nee' zeggen tegen racisme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen