Parma wil titelfeest opluisteren met komst Gilardino

Reacties

Parma staat op het punt zijn eerste stap te zetten richting de gedroomde rentree in de Serie A. De club wil dat heugelijke feit kracht bijzetten met het terughalen van Alberto Gilardino.

Parma wil titelfeest opluisteren met komst Gilardino

Na het faillissement van vorig seizoen werd Parma teruggezet naar de Serie D, de hoogste amateurdivisie. Het verblijf op amateurniveau blijft tot een seizoen beperkt, want de Ducali gaan na 33 duels glansrijk aan kop met 79 punten en zijn zelfs nog ongeslagen. De voorsprong op de nummer twee bedraagt negen punten. Volgende week kan op zijn vroegst het kampioensfeest worden gevierd en is de rentree in het profvoetbal, in de Lega Pro (derde niveau) een feit.

Dat wil Parma niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De club wil haar terugkeer in het profvoetbal opluisteren met een aankoop van naam. Gilardino is de gedroomde kandidaat, meldt La Gazzetta di Parma. De 33-jarige spits kende tussen 2002 en 2005 zijn doorbraak bij Parma en had daarna een carrière die hem 57 interlands, de wereldtitel en periodes bij onder meer AC Milan en Fiorentina opleverde. Momenteel speelt Gilardino bij Palermo, dat naar de Serie B dreigt te degraderen.

Gilardino zou niet de enige bekende speler worden bij Parma, want aanvoerder Alessandro Lucarelli bleef de club vorig seizoen na de terugzetting naar het vierde niveau als enige trouw. Dit seizoen speelde de 38-jarige mandekker in 31 van de 33 competitieduels mee voor de tweevoudig UEFA Cup-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.