Parma ontslaat Passarella na 42 dagen

Nog geen zes weken heeft Daniel Passarella gewerkt als coach bij Parma. De Italiaanse ploeg ontsloeg dinsdag de Argentijnse trainer en benoemde Pietro Carmingani als zijn tijdelijke opvolger. In totaal werkte Passarella slechts 42 dagen bij de club.

Het laat zich raden dat Passarella Parma niet tot successen kon leiden. Sinds zijn aankomst op 6 november speelden de Gialloblu vijf competitieduels die alle verloren werden. Als gevolg daarvan zakte Parma naar de zeventiende (voorlaatste) plaats in de Serie A. Slechts één wedstrijd won Parma onder Passarella. In de UEFA Cup wonnen de Italianen met 3-0 bij het Deense Brøndby, waardoor de ploeg zich schaarde bij de laatste zestien van het toernooi.

De belangrijkste kandidaten om Passarella op te volgen zouden Nevio Scala en Mauro Tassotti zijn. De eerste was halverwege de jaren negentig al enkele jaren sucesvol coach van Parma. Tassotti heeft nog geen ervaring als hoofdcoach, maar is zeer in trek. Daarnaast zou er nog een optie zijn om Arrigo Sacchi als technisch directeur te benoemen en Carmignani als coach te benoemen. Sacchi keerde vorig seizoen enkele weken terug als trainer bij Parma, totdat hij vanwege gezondheidsredenen moest stoppen.

Parma heeft sinds het begin van vorig seizoen al vier coaches gehad: Alberto Malesani, Sacchi, Renzo Ulivieri en Daniel Passarella.

Bekijk hier al onze video's