Parma in blessuretijd naast Fiorentina na penaltyfestijn

Parma heeft in de laatste minuten een punt weten te bemachtigen tegen Fiorentina. De thuisploeg leek te verliezen, maar scoorde ver in blessuretijd uit een strafschop.(1-1).

In een vermakelijke eerste helft nam Fiorentina, dat zonder de aan de knie geblesseerde Mounir el Hamdaoui speelde, het initiatief. Op schitterende wijze kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij Facundo Roncaglia. De verdediger mocht vanaf ruim twintig meter aanleggen en zag zijn poging hard in de verre bovenhoek verdwijnen.

Nog geen tien minuten later was Parma dicht bij de gelijkmaker. Alessandro Lucarelli gooide zijn fysiek in de strijd en kopte vanuit een corner tegen de lat. Maar ook Fiorentina bleef aandringen. Opnieuw Roncaglia kreeg een grote kans, maar hij zag zijn volley hard tegen de paal belanden.

Parma kreeg vlak na rust een buitenkansje toen Jaime Valdés na een klein uur een penalty kreeg. De inzet van de aanvaller werd echter gekeerd door doelman Emiliano Viviano. In de hoop nog wat te forceren ging Parma nog aanvallender spelen. Het werkte averechts voor de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd kreeg Fiorentina een penalty na een overtreding van Aleandro Rosi op Mattia Cassani.

Rosi kreeg de rode kaart en Stevan Jovetic mocht aanleggen om het af te maken, maar hij miste. Het betekende uiteindelijk voor Parma het duwtje in de rug om nog wat te forceren. Ver in blessuretijd veroorzaakte Luca Toni een strafschop. In zijn tweede poging wist Valdés wel te scoren van elf meter. Het ingetogen gejuich van de aanvaller zei genoeg. Parma kreeg de kans om Fiorentina over de knie te leggen, maar beide ploegen moeten het doen met een punt. Foto: VI Images