Park zet per direct punt achter zijn carrière

Reacties

Tijdens een persconferentie die live op de Zuid-Koreaanse televisie werd uitgezonden maakte Ji-Sung Park bekend dat hij zijn loopbaan beëindigt.

Park zet per direct punt achter zijn carrière

Vanwege aanhoudende knieklachten heeft de 33-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor PSV, niet het gevoel dat hij op het hoogste niveau actief kan blijven. Het was al langer bekend dat Park twijfelde over zijn toekomst als voetballer. Op het WK in Brazilië zou de middenvelder sowieso niet in actie komen voor Zuid-Korea, aangezien hij in 2012 al een punt achter zijn interlandloopbaan zette.

PSV huurde Park van Queens Park Rangers, waar hij nog een contract tot medio 2015 had. Sinds de zomer van 2012 stond Park onder contract bij QPR, maar nadat de Londense club uit de Premier League was gedegradeerd keerde hij een jaar geleden terug bij PSV. In Eindhoven beleefde de honderdvoudig international zijn Europese doorbraak in de periode 2003-05. Daarna kwam hij liefst zeven seizoenen uit voor Manchester United, waarmee hij in 2008 de Champions League won. Ook werd hij vier keer kampioen met Man Utd, terwijl hij met PSV ook al twee keer de landstitel greep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.