Park kopt Manchester United naar winst op Liverpool

Manchester United heeft de koppositie weer overgenomen van Arsenal. In eigen huis was de ploeg van manager Sir Alex Ferguson met 2-1 te sterk voor Liverpool, dat nog wel de score had geopend.

De wedstrijd was slechts vijf minuten oud toen Fernando Torres de bezoekers op voorsprong zette. De spits kon volledig vrijstaand een voorzet van Dirk Kuijt inkoppen, maar lang kon Liverpool niet genieten van zijn voorsprong. In de twaalfde minuut had Wayne Rooney de stand alweer gelijkgetrokken, door een strafschop in twee instanties te benutten.

De penalty werd toegekend na een overtreding van Javier Mascherano op José Antonio Valencia. De overtreding werd echter ingezet buiten het zestienmetergebied, waardoor scheidsrechter Howard Webb eigenlijk een vrije trap had moeten geven. José Manuel Reina stopte de penalty van Rooney overigens, maar de spits schoot de rebound wél binnen.

Na de 1-1 leken beide ploegen niet teveel risico te willen nemen, waardoor er voor beide doelen niet veel te beleven viel. Man Utd zette in de tweede helft echter opnieuw aan en in de zestigste minuut kwam de ploeg ook verdiend op voorsprong tegen Liverpool. Uit een voorzet van Darren Fletcher van de rechterkant kopte voormalig PSV'er Park vallend binnen.

De treffer van Park bleek de laatste en dus winnende van de middag, waardoor Man Utd weer koploper is in Engeland met 69 punten uit 31 wedstrijden. Arsenal staat tweede met 67 punten, terwijl Chelsea één verliespunt en twee wedstrijden minder heeft. Liverpool bezet de vijfde plaats, maar Manchester City en Aston Villa kunnen The Reds nog passeren.