Paris Saint-Germain haakt af in Franse titelstrijd

Olympique Marseille veroverde de tweede plaats in Ligue 1 door een knappe 2-1 zege op Paris Saint-Germain en verkleinde daarmee de kansen van de Parijse opponent.

Na zijn kostbare blunder in de Europa League tegen Benifica moest Apoula Edel zijn plaats onder de lat bij Paris Saint-Germain afstaan aan Grégory Coupet. De Franse oud-international kon zijn ploeg niet behoeden voor nederlaag.

In de zestiende minuut was Coupet kansloos op een vrije trap van Gabriel Heinze (foto). Na de gelijkmaker van Christophe Jallet kon hij evenmin voorkomen dat André Ayew Olympique Marseille met een kopbal andermaal op voorsprong zette.

In de tweede helft was er beduidend minder te beleven. Beide ploegen ontregelden met succes elkaars aanvalsplannen. Paris Saint-Germain kon de gelijkmaker niet forceren, zoals Marseille er niet in slaagde de zege vroegtijdig veilig te stellen.

Door het resultaat in Stade Vélodrome nam Olympique Marseille de tweede plaats in achter koploper Lille. Paris Saint-Germain maakte een pas op de plaats en lijkt met een achterstand van tien punten kansloos voor de titel. Foto: VI Images