Paris Saint-Germain blijft actief op de Italiaanse markt

In de zoektocht naar versterkingen blijft Paris Saint-Germain zich roeren op de Italiaanse markt. De kapitaalkrachtige Parijzenaars richten het vizier nu op Federico Balzaretti.

Paris Saint-Germain blijft actief op de Italiaanse markt

Balzaretti is een dertigjarige linkerverdediger van Palermo. Hij genoot zijn opleiding bij Torino en speelde van 2005 tot 2007 voor Juventus. Sinds 2008 is hij actief voor Palermo. De technisch directeur van Paris Saint-Germain, Leonardo, heeft zijn vizier nadrukkelijk gericht op spelers uit de Serie A.

Palermo-eigenaar Maurizio Zamparini onderhoudt kennelijk hele goede banden met de Qatarese eigenaren van de Franse club. Afgelopen zomer verruilden doelman Salvatore Sirigu en spelmaker Javier Pastore de eilandclub al voor de ambitieuze Parijzenaars. Met de transfer van de Argentijn Pastore was een recordbedrag van 43 miljoen euro gemoeid.

De zaakwaarnemer van Balzaretti, Giuseppe Bonetto, voert momenteel onderhandelingen met Paris Saint-Germain over een transfer van de zevenvoudig Italiaans international per januari. De Fransen willen Balzaretti dan halen, omdat de vaste linksback Siaka Tiené in januari met Ivoorkust deelneemt aan het toernooi om de Afrika Cup.

De vrouw van Balzaretti gaf haar goedkeuring al. 'Ik zou graag in Parijs willen wonen en werken. Wat mij betreft gaat het door', aldus model Eleonora Abbagnato. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's