Pardew wijst op Engelse misère richting duel met Van Gaal

Reacties

Alan Pardew heeft Crystal Palace voor zaterdag in de underdog-rol gemanoeuvreerd. Dan neemt zijn ploeg het op Wembley op tegen Manchester United in de finale om de FA Cup.

Pardew wijst op Engelse misère richting duel met Van Gaal

De manager van de nummer vijftien van Engeland speelde tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de ploeg van trainer Louis van Gaal handig in op een Engels onderbuikgevoel. Hij zou in het Premier League-tijdperk, oftewel sinds medio 1992, pas de derde Engelse coach kunnen worden die het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld wint. Alleen Joe Royle (1995, Everton) en Harry Redknapp (2008, Portsmouth) gingen hem voor.

Bovendien werd in het Premier League-tijdperk nog nooit een Engelse manager kampioen, stipte Pardew tijdens zijn perspraatje aan. 'Het is dus niet alleen goed voor mij, voor de club, maar voor alle Engelse coaches als wij winnen. Wij Engelse trainers staan er slecht op. Ik ben er nu dichter bij dan ooit', besefte Pardew, die waarschijnlijk nog voor zaterdag zijn contract bij de club zal verlengen.

Voor Pardew wordt het niet de eerste keer dat hij Manchester United treft in de finale. In 1990 dwong hij als speler een replay af door in de eindstrijd met 3-3 gelijk te spelen. Omdat United vervolgens in het tweede duel met 1-0 won, heeft de coach nog een appeltje te schillen met de club van Van Gaal. 'Maar daar moeten wij afstand van nemen. De spelers hebben niets met dat tijdperk te maken. Het gaat erom dat we nu winnen en dat staat los van de gebeurtenissen van toen. Natuurlijk kunnen we historie schrijven', erkende Pardew. 'Maar dan gaat het niet om revanche, maar om het feit dat we de eerste echte hoofdprijs voor Palace kunnen pakken.'

Over wie favoriet is, liet de Engelsman geen twijfel bestaan. 'Natuurlijk zie ik kansen, maar United is favoriet. Waarom? Omdat het United is. Dat is een historische club. De club van iconen als George Best, Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson en ga zo maar door. Wij hebben dat niet, maar we gaan er wel vol voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.