Pardew vreest doemscenario voor zwalkende Newcastle

Newcastle United-manager Alan Pardew maakt zich grote zorgen over het verloop van het huidige seizoen. Afgezien van de teleurstellende resultaten in de Premier League werd Newcastle zaterdag uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup.

Pardew vreest doemscenario voor zwalkende Newcastle

Op bezoek bij Championship-formatie Brighton kon de volgende tegenslag worden bijgeschreven door een 2-0 verlies. Pardew realiseert zich maar al te goed dat het verre van goed gaat met zijn ploeg. 'We moeten onszelf bij elkaar rapen en ervoor zorgen dat we volgend seizoen ook nog in de Premier League voetballen', riep de manager op.

'Natuurlijk willen we op het hoogste niveau actief blijven. Maar we zijn op dit moment in groot gevaar. We zijn nu een schim van de ploeg die we zouden kunnen zijn. Het belangrijkste is dat we onze beste spelers weer snel terug moeten krijgen op het veld.'

Aanvoerder Fabricio Coloccini en Papiss Cissé hebben lichte blessures, terwijl Hatem Ben Arfa, Yohann Cabaye en Steven Taylor nog tenminste een maand buitenspel staan. Daarnaast is Cheick Tioté actief op de Afrika Cup, terwijl clubtopscorer Demba Ba vrijdag werd verkocht aan Chelsea. De druk binnen het team, waar ook Tim Krul en Vurnon Anita actief zijn, wordt met de week groter.

Volgens Pardew is de oplossing simpel: geld uitgeven. 'We moeten grote spelers halen die wel raad weten met het dragen van het Newcastle-shirt. Het is belangrijk dat we gaan investeren in januari. Ik zie aankomende week graag nog minstens één speler komen.' Rechtsback Mathieu Debuchy kwam vrijdag al over van Lille.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's