Pardew noemt elleboogstoot Van Persie onsmakelijk

Newcastle United-manager Alan Pardew heeft na afloop van de 3-0 nederlaag tegen Manchester United de aandacht gevestigd op een vermeende elleboogstoot van Robin van Persie. Pardew vindt dat de Engelse voetbalbond (FA) het incident, waarbij Yohan Cabaye betrokken was, moet onderzoeken.

Pardew noemt elleboogstoot Van Persie onsmakelijk

Cabaye ging naar de grond in een poging Van Persie de bal te ontnemen. 'Hij keek toen naar hem en heeft hem een elleboog gegeven', was de waarneming van Pardew na afloop. 'Eerlijk gezegd vind ik dat er naar moet worden gekeken. Want het was wel een beetje onsmakelijk.'

'Ik denk niet dat Yohan naar de grond zou gaan als er niet iets is gebeurd. Ik zag het eerst niet goed, maar in de herhaling lijkt het erop dat Van Persie naar Cabaye keek en z'n elleboog uitstak', licht Pardew zijn uitlatingen toe.

Volgens de Engelse manager was er vorig seizoen ook al een incident tussen de Franse middenvelder en Van Persie, die overigens al een gele kaart op zak had tijdens het incident van zondag. Dat doet in de ogen van Pardew echter niets af aan de overwinning van Manchester United.

'Manchester United kwam goed uit de startblokken. We incasseerden twee goals uit standaardsituaties en je kan tegen een team als Manchester United geen voorsprong van twee goals weggeven. Dat is iets waar we aan moeten gaan werken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's