Pappa: 'Kon goed merken dat het een echte derby was'

Marco Pappa maakte zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen (3-0 zege) zijn competitiedebuut voor SC Heerenveen. De Guatemalteek genoot van de sfeer in het Abe Lenstra Stadion.

'Het was prachtig om in zo'n mooie sfeer te spelen', vertelt Marco Pappa op de clubwebsite. 'Je kon echt merken dat het een derby was. Het publiek was amazing, geweldig.' Pappa speelde een klein kwartier mee met de Friezen.

'In een kwartiertje kun je niet heel veel laten zien, maar het voelde goed om eindelijk mijn minuten te maken. Ik had sowieso erg veel zin om voor SC Heerenveen te spelen, maar om in zo'n derby in actie te komen, maakt het nog specialer.'

'Daniel de Ridder (Pappa kwam voor hem in het veld in de 79ste minuut, red.) was heel belangrijk voor ons. Hij veranderde de wedstrijd in het laatste half uur. Eerst met zijn goede assist, later met zijn penalty. Na de 1-0 kregen we vertrouwen en maakten we de wedstrijd goed af. Voor die goal was het een andere wedstrijd.'

De van Chicago Fire overgekomen aanvaller blijft kritisch voor zichzelf. 'Ik ga hard werken aan mezelf om nog beter te worden. Ik wil mijn steentje bijdragen aan deze ploeg. Of ik in het eerste team speel zal de trainer beslissen. Ik voel me in elk geval goed. Ik denk dat iedereen die bij de club betrokken is zich goed voelt na deze wedstrijd.'

Volgende week speelt de ploeg van trainer Marco van Basten de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Foto: VI Images