Paolo Di Canio kan het 'zwaaien' niet laten

Paolo Di Canio kan het niet laten. De inmiddels al 37-jarige aanvaller is weer eens in opspraak geraakt. Na het uitduel met Livorno groette de spits de meegereisde Lazio-fans met een oud-Romeinse groet, een gebaar dat ook gebruikelijk was in de tijd van de voormalige facistische dictator Benito Mussolini.

Paolo Di Canio kan het 'zwaaien' niet laten

Het was niet voor het eerst dat Di Canio zich hieraan bezondigde. De heetgebakerde speler flikte dit op 6 januari al eens tijdens de derby tegen AS Roma. Dat kwam hem destijds op een boete van tienduizend euro te staan.

Net als toen zegt hij ook nu zich van geen kwaad bewust te zijn. 'Ik heb de fans begroet, zoals ik ze normaal gesproken altijd begroet. Het is voor mij een signaal dat ik hoor bij mijn mensen', aldus Di Canio tegenover persburea Ansa.

De Italiaanse bond (FIGC) heeft nog geen onderzoek ingesteld naar het gedrag van Di Canio, maar naar verwachting zal dat nog wel gaan gebeuren.

De wedstrijd in Livorno was sowieso al zeer beladen. De aanhangers van de thuisploeg staan bekend als zeer links, die van Lazio hebben daarentegen een fascistisch stempel. Tijdens de wedstrijd zongen de Livorno-fans volop anti-fascistische liederen, terwijl de Laziali hun eigen dubieuze strijdliederen lieten horen.

Bekijk hier al onze video's