Panucci terug in nationale ploeg

Christian Panucci is terug bij de Italiaanse nationale ploeg. De verdediger van AS Roma is voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten door bondscoach Giovanni Trapattoni opgeroepen als vervanger van de aan de knie geblesseerde Paolo Negro.

De 28-jarige verdediger kwam aan het begin van dit seizoen over van AS Monaco naar AS Roma. Zijn laatste interland speelde hij op 23 februari 2000, in Palermo tegen Zweden. Panucci versleet als verschillende clubs: AC Milan, Internazionale, Real Madrid, Chelsea en AS Monaco. Bij regerend landskampioen werkte Panucci zich in de basis, met als resultaat een rentree in de Italiaanse selectie.

Trapattoni selecteerde twee debutanten voor de oefenwedstrijd van komende woensdag. Linkerverdediger/linkshalf Antonio Asta van Torino is voor het eerst geselecteerd en aanvaller Massimo Marazzina van Chievo is er ook voor het eerst bij. Trapattoni kan geen beroep doen op de geblesseerde AC Milan-spelers Paolo Maldini en Filippo Inzaghi. Andere opvallende namen in de selectie zijn: routinier Angelo Di Livio van het zwak presterende Fiorentina, verdediger Daniela Bonera van Brescia, reservespeler Marco Materazzi van Internazionale, Cristiano Zanetti van Inter en Cristiano Doni van Atalanta Bergamo.

Bekijk hier al onze video's