Pantilimon: 'Iedereen hoopt op aanblijven Advocaat'

Reacties

Als het aan Costel Pantilimon ligt is het tijdperk van Dick Advocaat bij Sunderland nog lang niet ten einde. De Roemeense doelman hoopt dat de Nederlander ook volgend seizoen zijn manager is.

Pantilimon: 'Iedereen hoopt op aanblijven Advocaat'

'Advocaat is een geweldige manager met een schat aan ervaring. Ik hoop dan ook dat hij blijft. Maar dat hoopt eigenlijk iedereen bij Sunderland', zegt Pantilimon op de clubwebsite. 'Het is een geweldige man en hij past bij deze club. Ik hoop dat hij ook bij ons wil blijven.'

De voormalige trainer van onder meer AZ, PSV en Rangers nam in maart het stokje over van Gustavo Poyet. Zijn eerste duel met West Ham United werd verloren (1-0), maar in de daaropvolgende zeven wedstrijden pakte Sunderland twaalf punten. Afgelopen woensdag tegen Arsenal (0-0) slaagde hij voor de missie waarvoor hij werd aangesteld: Sunderland behoeden voor degradatie uit de Premier League.

Bij zijn entree stond de ploeg één punt boven de degradatiestreep, maar met nog één wedstrijd voor de boeg is handhaving een feit. 'We stonden onder een enorme druk. De komst van Advocaat zorgde echter voor vertrouwen. Hij weet wat er gevraagd wordt. Advocaat maakte het verschil tijdens de trainingen en wedstrijden', aldus de Roemeen.

Pantilimon vertolkte zelf ook een belangrijke rol namens The Black Cats. In de laatste vijf duels met Stoke City (1-1), Southampton (2-1 zege), Everton (2-0 zege), Leicester City en Arsenal (beide 0-0) incasseerde hij maar twee treffers. Vooral in de laatste drie wedstrijden was de Roemeen bijna niet te passeren. Zowel Everton als Arsenal kreeg grote kansen, maar steeds stond de boomlange Pantilimon in de weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.