Van Wolfswinkel ten koste van Waterman naar EL

Ricky van Wolfswinkel (Saint-Étienne, foto) en David Mendes Da Silva (Panathinaikos) mogen zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Eerder op de avond slaagden de Nederlanders Alexander Büttner en Hedwiges Maduro daar al in met respectievelijk Dinamo Moskou en PAOK Saloniki.

Van Wolfswinkel ten koste van Waterman naar EL

Saint-Étienne – Karabükspor 1-0 (Saint-Étienne wint na strafschoppen)
Boy Waterman heeft zijn huidige werkgever Karabükspor niet naar de groepsfase van de Europa League weten te loodsen. De doelman van de Turkse club keerde in de return tegen Saint-Étienne één strafschop in de beslissende penaltyreeks, maar de Franse sluitpost Stéphane Ruffier pakte er twee. Vorige week waren de Turken met 1-0 te sterk, terwijl Kévin Monnet-Paquet donderdagavond in de return verantwoordelijk was voor de de 1-0 namens Saint-Étienne. In de verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Namens de Fransen kwam Ricky van Wolfswinkel na ruim een uur in de ploeg.

FC Mydtjylland – Panathinaikos 1-2
In navolging van Ricky van Wolfswinkel meldt ook David Mendes da Silva zich voor de groepsfase van de Europa League. De middenvelder van Panathinaikos speelde tachtig minuten mee in de met 2-1 gewonnen return tegen het Deense Midtjylland, waar Tim Janssen ontbrak in de wedstrijdselectie. Namens de Grieken, die thuis met 4-1 wonnen, waren Nano en Viktor Klonaridis de doelpuntenmakers. Behalve Mendes da Silva speelde ook Ouasim Bouy mee. De Nederlandse middenvelder kwam na een uur in de ploeg voor Anastasios Lagos.

Omonia Nicosia Dinamo Moskou 1-2
Alexander Büttner, vorige week nog als invaller trefzeker tegen Nicosia (2-2), heeft zich met Dinamo Moskou geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Op Cyprus startte de Nederlander, net als zijn landgenoot Douglas, in de basis. De Russen werden op weg geholpen door een eigen doelpunt van Milan Stepanov, terwijl Christopher Samba in de 93ste minuut met een cruciale treffer de eindstand bepaalde: 1-2. Namens Nicosia was Michael Poté verantwoordelijk voor de enige treffer van de thuisploeg.

PAOK Saloniki Zimbru Chisinau 4-0
Ook Hedwiges Maduro, die in de return tegen Chisinau na 52 minuten werd vervangen, komt dit seizoen uit in de Europa League. Na de 2-0 zege in Chisinau rolde de ploeg van trainer Angelos Anastasiadis de Moldavische club eenvoudig op dankzij Facundo Pereyra, Stefanos Athanasiadis, Robert Mak én Maarten Martens. De Belg, in het verleden aanvoerder van AZ, kwam na ruim een uur in de ploeg voor Dimitris Salpingidis en legde vijf minuten voor tijd de eindstand vast in Thessaloniki.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's