Paniek ligt alweer op de loer bij AC Milan

Reacties

Het Italiaanse seizoen is pas zes speelronden oud, maar bij AC Milan is het op weg naar de topper tegen Napoli van zondagavond ouderwets onrustig. Onder Sinisa Mihajlovic presteren de Rossoneri namelijk nog slechter dan onder Filippo Inzaghi.

Paniek ligt alweer op de loer bij AC Milan

Milan behaalde uit zijn eerste zes duels onder Mihajlovic slechts negen punten. Zijn ontslagen voorganger Inzaghi behaalde uit hetzelfde aantal wedstrijden vorig seizoen twee punten meer. Het is een te kleine serie om vergaande conclusies aan te verbinden, maar toch zijn de zorgen groot bij Milan.

Zo is het twijfelachtig of de harde aanpak van Mihajlovic aanslaat. Al vroeg in het seizoen, nadat de trainer zijn spelers al een paar keer publiekelijk had getuchtigd, beklaagden prominente spelers zich over de coach bij de directie. Italiaanse media plaatsen bovendien vraagtekens bij Mihajlovic' tactische keuzes en zijn selectiepolitiek. Het vleugellame 4-3-1-2-systeem is defensief kwetsbaar en offensief voorspelbaar. En waarom begon Nigel de Jong het seizoen als aanvoerder, maar staat hij tegenwoordig soms niet eens in de basis?

De matige prestaties ten opzichte van het toch al dramatische seizoen onder Inzaghi doen extra veel pijn, omdat Mihajlovic in tegenstelling tot zijn voorganger zijn selectie naar hartelust mocht versterken. Carlos Bacca, Luiz Adriano, Andrea Bertolacci, Mario Balotelli (gehuurd) en Alessio Romagnoli kostten samen bijna honderd miljoen. Uitgerekend de speler voor wie Mihajlovic zich persoonlijk hard maakte, Romagnoli, is tot nu toe een van de zwakste schakels. Dat wordt Mihajlovic aangerekend, want de twintigjarige verdediger kostte liefst 25 miljoen euro, maar manifesteerde zich tot nu toe vooral als achilleshiel.

Zondagavond tegen Napoli (aftrap 20.45 uur) is Romagnoli er vanwege een schorsing in elk geval niet bij. Zoals ook Balotelli, Ignazio Abate, Jéremy Ménez, M'Baye Niang en Philippe Mexès (allen geblesseerd) ontbreken. Die absenties vormen echter geen excuus voor Mihajlovic: er móét vanavond gewonnen worden. Want zolang Italiaanse kranten parallellen kunnen blijven trekken tussen hem en Inzaghi, zal de onrust vroeg of laat overslaan in paniek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.