Panathinaikos en Werder laten Famagusta huilen

Anorthosis Famagusta heeft niets overgehouden aan het verrassende debuut in de Champions League. Panathiniakos en Werder Bremen bereikten hun gestelde doelen.

Panathinaikos en Werder laten Famagusta huilen

Panathinaikos-Anorthosis Famagusta 1-0Trainer Henk ten Cate (foto) had aangekondigd voor de overwinning te gaan, waar een punt voldoende was om Anorthosis Famagusta achter zich te laten en verder te gaan in de Champions League. Panathinaikos hinkte aanvankelijk te veel op twee gedachten om de Cypriotische defensie te slechten. Bovendien stond keeper Arjan Beqaj zijn mannetje. Halverwege de tweede helft kon Ten Cate rustig achterover leunen nadat Giorgos Karagounis een fout van Cédric Bardon had afgestraft. Panathinaikos bereikte als groepswinnaar de knock-outfase.

Werder Bremen-Internazionale 2-1Twee weken geleden zorgde Werder met een remise op Cyprus voor de kwalificatie van Internazionale. De Italianen weigerden een wederdienst te verlenen en deden hun sportieve plicht. Maar het was onvoldoende om de Duitsers van de voor hen noodzakelijke zege af te houden. Ondanks een late treffer van Zlatan Ibrahimovic hield Werder de punten in Bremen dankzij doelpunten van Claudio Pizarro en Markus Rosenberg. Mesut Özil bereidde beide goals voor en leverde zo een bijdrage aan het bereiken van het hoogst haalbare: een ticket voor het UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen