Panathinaikos blameert zich bij generale voor PSV

Panathinaikos heeft thuis tegen OFI Kreta een pijnlijke nederlaag geleden. In Athene werd het 1-2. Het zelfvertrouwen van de afgegleden Griekse topclub liep daarmee een knauw op in aanloop naar het Europa League-duel met PSV van aankomende donderdag.

Danijel Pranjic (ex-SC Heerenveen, foto) was de enige basisspeler met een verleden in de Eredivisie in de ploeg van trainer Yannis Anastasiou, die tijdens zijn actieve carrière voor onder meer Roda JC, Ajax en Sparta speelde. Ouasim Bouy viel tien minuten voor tijd in, terwijl David Mendes da Silva niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

De bezoekers kwamen in de 21ste minuut  dankzij een goal van Giorgi Merebashvili op voorsprong. Dertien minuten voor tijd zorgde Theodoros Tripotseris met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker, maar in de extra tijd gaf Panathinaikos dit punt nog uit handen. Georgios Makris bezorgde OFI Kreta een knappe zege.

Door de nederlaag staat Panathinaikos nu zevende in de Griekse Super League. In de groepsfase van Europa League zijn de Grieken nog puntloos na nederlagen tegen Dinamo Moskou (1-2) en Estoril (2-0). Panathinaikos heeft donderdag in Eindhoven dus een goed resultaat nodig om zicht te houden op Europese overwintering.