Palermo wint ook niet na opmerkelijke rentree Gasperini

De 26ste trainerswissel in tien jaar tijd bij Palermo heeft niet geleid tot een overwinning. Onder de teruggekeerde trainer Gian Piero Gasperini (foto) werd op bezoek bij Torino met 0-0 gelijkgespeeld. Hierdoor is de club uit Sicilië al drie maanden zonder overwinning.

Palermo wint ook niet na opmerkelijke rentree Gasperini

De week voorafgaand aan het Serie A-duel met Torino was, zoals wel vaker bij Palermo, hectisch. Voorzitter Maurizio Zamparini ontsloeg Alberto Malesani al na drie teleurstellende wedstrijden (drie keer gelijk, red.) en gaf Gasperini, die achttien dagen daarvoor nog was weggestuurd, de kans op eerherstel bij de Rosanero.

De onlangs ontslagen Malesani kreeg het verwijt dat hij zijn elftal niet goed liet voetballen. Zamparini vond zijn club beter spelen onder diens voorganger, waarop hij besloot om Gasperini een tweede kans te geven. De wisseling van de wacht leidde echter niet tot beter voetbal, laat staan het gewenste resultaat.

De hekkensluiter van de Italiaanse competitie snakte na twaalf wedstrijden op rij zonder winst naar een overwinning, maar kwam in Turijn niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Dat betekende alweer het dertiende duel op rij zonder overwinning.

De confrontatie tussen de nummer laatst en de volksclub van Turijn was vanaf de eerste minuut zeer matig. Beide ploegen konden geen vuist maken en wisten geen moment voor groot gevaar te zorgen.

Door de remise blijft Palermo steken op de laatste plaats in de Serie A met 21 punten uit 27 wedstrijden. Torino behaalde uit hetzelfde aantal wedstrijden 32 punten en bezet daarmee de twaalfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen