Palermo verrast Juventus met wonderschone treffers

Juventus kwam sterk terug tegen Palermo, maar liep toch tegen een nederlaag aan in het uitduel met de Sicilianen. Vlak voor tijd besliste Mattia Cassani het treffen met een weergaloze uithaal: 3-2.

De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft was Palermo iets beter dan de bezoekers en dat leverde de thuisploeg een 2-0 voorsprong op. Amauri (foto) was de grote man met twee knappe goals. In de elfde minuut krulde hij vanaf de rand van de zestien de bal onhoudbaar voor Gianluigi Buffon in de verste kruising. En in de vijfde minuut van blessuretijd kopte hij kiezelhard de bal langs de Juve-keeper.

In de tweede helft heerste Juventus. De Turijnse ploeg domineerde en kwam via twee goals van Alessandro Del Piero langszij. Eerst scoorde Alex in de rebound na een fraaie soloactie van Mohammed Sissoko. En in de 71ste minuut schoot Del Piero de bal binnen nadat doelman Alberto Fontana een kopbal van David Trezeguet had gekeerd.

Maar waar Juventus joeg op de winnende treffer, sloeg Palermo toe. In de 89ste minuut kreeg Cassani de bal voor zijn voeten na uitverdedigen van Juventus. De verdediger haalde direct uit en verzond vanaf 25 meter een snoeihard hoog schot waarbij Buffon voor de derde maal kansloos was.

Juventus is de toptwee uit het oog verloren en heeft nog een voorsprong van twee punten op nummer vier Fiorentina. Palermo staat met 39 punten in de middenmoot.