Palermo pakt winst in zwaar beladen derby

In een derby die werd ontsierd door supportersgeweld was Palermo met 2-1 de baas over Catania. Het duel werd stilgelegd vanwege traangas op het veld.

De Siciliaanse derby was uit voorzorg al gepland op vrijdagavond vanwege festiviteiten tijdens het weekeinde in Catania. Desondanks liep het zodanig uit de hand dat scheidsrechter Farina na een uur spelen de spelers de catacomben instuurde.

Palermo leidde op dat moment met 1-0. Op aangeven van Mark Bresciano zette Andrea Caracciolo de gasten op voorsprong. Na de onderbreking vanwege het supportersgeweld was Catania als eerste weer bij de les. Binnen een minuut schoot Fabio Caserta de bal van afstand in de kruising: 1-1.

Palermo blijft stevig op de derde plaats staan door de winnende goal van David Di Michele. Was de eerste goal van Palermo omstreden vanwege een mogelijk buitenspelgeval, bij het tweede doelpunt liet arbiter Farina een handsbal van Di Michele onbestaft. De dertigjarige aanvaller was daardoor in staat de 2-1 binnen te schieten.

Bekijk hier al onze video's