Palermo geeft Sampdoria laatste duw naar Serie B

Sampdoria zag een dramatisch seizoen eindigen in degradatie uit de Serie A. Ook voor Juventus dreigt een zwaar teleurstellend jaar.

Sampdoria-Palermo 1-2In augustus speelde Sampdoria nog in de voorronde van de Champions League, negen maanden later is de degradatie uit de Serie A een feit. Met een 2-1 zege veroordeelde Palermo Sampdoria definitief tot een terugkeer naar de Serie B. Mauricio Pinilla gaf vijf minuten voor het einde het laatste duwtje.

Parma-Juventus 1-0Juventus had kwalificatie voor de Champions League al uit het hoofd gezet, maar ook de Europa League dreigt aan de Turijnse formatie voorbij te gaan. De ploeg van trainer Luigi Del Neri moet na de nederlaag bij Parma op de laatste speeldag drie punten goedmaken op AS Roma. Sebastian Giovinco, nota bene verhuurd aan Parma, besliste in de 64ste minuut het duel in Stadio Tardini.

Chievo-Udinese 0-2Udinese heroverde dankzij een overtuigende overwinning op Chievo de vierde plaats, die zaterdag een prooi was geworden voor Lazio. In Verona zette Mauricio Isla met een intikkertje in de 28ste minuut de gasten op het goede spoor. Kwadno Asamoah maakte een kwartier voor tijd een einde aan de onzekerheid van Udinese, dat met een speeldag voor de boeg twee punten voorsprong heeft op Lazio.

Catania-AS Roma 2-1De Champions League-aspiraties van AS Roma sneuvelden op Sicilië. De ploeg van trainer Vincenzo Montella keerde in een droevige steming terug van het eiland na de 2-1 nederlaag. Simone Loria, koud ingevallen voor de geblesseerde Juan, zette de Romeinse ploeg in de veertiende minuut op het goede spoor, maar in het laatste kwartier ging het mis voor de gasten. Catania boekte een late maar zeker niet onverdiende overwinning dankzij doelpunten van Gonzalo Bergessio en Alejandro Gómez.

Overige uitslagen:Fiorentina-Bologna 1-1Bari-Lecce 0-2Cesena-Brescia 1-0 Foto: VI Images