Palace laat FA Cup-hoop Koeman vervliegen

De start was even spectaculair als positief voor Southampton, maar het was Crystal Palace dat als laatste lachte in de strijd om een plaats in achtste finale van de FA Cup (2-3).

Het was de confrontatie tussen twee clubs die bezig zijn aan een sterke reeks. Southampton is de laatste acht duels op rij ongeslagen, terwijl Alan Pardew sinds zijn entree bij Crystal Palace enkel zeges (drie) boekte.

De Engelse manager zette die succesreeks door, want op St Mary’s behaalde Crystal Palace  een plaats bij de laatste zestien in de strijd om de FA Cup. Daartoe moest wel de nodige veerkracht worden vertoond.

Tot twee keer toe keken de gasten tegen een achterstand aan. Graziano Pellè opende de productieve eerste helft namens Southampton (foto), dat twee minuten later weer opnieuw kon beginnen na de gelijkmaker van Marouane Chamakh. En dat scenario werd herhaald met andere hoofdrolspelers.

Scott Dann was met een eigen doelpunt de ongelukkige voor Crystal Palace, dat dit in vijf minuten weer recht trok met een goal van Yaya Sanogo. De ploeg van Pardew nam na ruim een half uur het voortouw, met Chamakh als gevierde man.

De aanvaller, net terug van een hamstringblessure, werd daarmee de matchwinner. Southampton probeerde de uitschakeling te voorkomen. Maar de ingrepen van manager Ronald Koeman – die was begonnen met de voormalige Eredivisie-aanvalslinie Eljero Elia, Graziano Pellè en Dusan Tadic – misten ook hun doel. Ook omdat de pogingen van Elia en Pellè in de slotfase door keeper Wayne Hennessey knap ongedaan werden gemaakt.